Boekje: Onder Trappisten

Date: 4 oktober 2023

‘Het is even voor vier uur ’s nachts. De wereld ligt verscholen in het donker. Herfstlucht stroomt door het open raam. Ik zit op de rand van mijn bed. Zo meteen luidt de klok voor het nachtgebed, de ‘metten’. Dan begint het geschuifel op de gang. Deuren gaan open en weer dicht. Verpakt in een warme trui daal ook ik de trappen af en voeg me onder de broeders in de kapel. Ditmaal zit ik niet in de kerkbanken. Nu zit ik tussen monniken in de koorstoelen.’ 

Het is een passage uit de beschouwing die Ralf Bodelier schreef nadat hij enkele dagen met de monniken op Koningshoeven meeleefde. De complete beschouwing schetst een prachtig beeld van het leven van de broeders en hoe hun principes van stilte, arbeid en solidariteit zich in de praktijk van alledag manifesteren.

Bodeliers verhaal verscheen (met prachtige foto’s) in december 2022 in De Groene Amsterdammer. Het handzame boekje ‘Onder de trappisten. 24 uur op Abdij Koningshoeven’ is verkrijgbaar in de Kloosterwinkel en op www.kloosterwinkelonline.nl 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php