Kunst en Katholiek in Zuidelijkst Limburg

Date: 23 maart 2024

Catharinakapel Lemiers

Van romaans, gotisch en barok, tot expressionistisch en minimalistisch: vijf prachtige uitingen van katholieke kunst liggen op amper vijf kilometer van elkaar. De Dom van Aken, de Catharinakapel in Lemiers en abdij Benedictusberg in Mamelis.

In dit uiterste puntje van Limburg, en nét over de grens in Duitsland, reizen wij (kunst- en muziekkenner Elleke Schoenmakers en theoloog-filosoof Ralf Bodelier) samen met jou twee dagen lang door twaalf eeuwen katholieke cultuur. Na onze inspiratiereizen naar Parijs, Wenen, Malawi en -tot voor kort- Israel en Palestina, is dit onze vijfde bestemming.

We wandelen, kijken en luisteren. We laten ons betoveren door het mooiste dat katholieke kunst, muziek en architectuur ons te bieden heeft. Wanneer katholieke theologen ergens niet aan twijfelden, dan was het wel aan het belang van architecten, schilders en componisten.

Kunst wijst ons erop wat we moeten denken en doen om betere mensen te worden; om het goede na te streven en het kwade na te laten. Kunst kan ons helpen om menswaardig te leven én om menswaardig te sterven. Wat kunnen wij vandaag nog met katholieke beelden en muziek? Lees verder op de site van Curicos.nl

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php