Radio L1: Stemmingmaker in Lemiers

Date: 31 augustus 2017

FRANK RUBER met Ralf Bodelier in Oud-Lemiers.

Het was niet alleen een eer, het was ook prettig om door programmamaker Frank Ruber van radio Limburg 1  bijna een uur te worden geïnterviewd over wat me zoal bezig houdt. We zaten op een bankje in Oud-Lemiers, daar waar ik tot mijn 19e woonde, waar mijn vader opgroeide en mijn grootvader verstoppertje speelde. Ongeveer in die tijd, begin 20e eeuw, werd bovenstaande foto genomen.

Met Frank sprak ik over mijn overtuiging dat het steeds beter gaat met onze planeet, over de toekomstdromen van sloppenwijkbewoners in Afrika, over de bemoediging die ik vind in de Mariakerk in Tilburg-Noord, over de groene tegenbeweging ecomodernisme en over het kerkhof Père-Lachaise in Parijs.

Op verzoek van de redactie leverde ik deze haiku:

In het botsen der
meningen ontspringt
meestal de waarheid

Het interview is terug te luisteren op de site van radio L1  

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php