Lezing & Boek: Lang leve de mens. Redden we het ook met 10 miljard?

Date: 15 februari 2023

Nog nooit waren we met zoveel mensen. En nog nooit leefden we met zovelen in welvaart, vrede en een goede gezondheid.

Toch denken we naargeestig over onszelf. Wij, mensen, veroorzaken klimaatverandering. Wij beroven de aarde van haar grondstoffen en zetten de biodiversiteit onder druk. ‘De aarde heeft kanker en die kanker is de mens’, meende de Club van Rome.

Daarmee doen we onszelf tekort. Wij, mensen, maken de aarde ook veel rijker, kleurrijker en interessanter. We bouwen steden, componeren muziek en zetten ons in voor een duurzame toekomst.

In deze meeslepende vertelling reis je met Ralf Bodelier naar de filosofische wortels van het denken over de mens. En hij neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht door het Ruhrgebied, Afrikaanse slums en het Midden-Oosten.

Bodelier pleit voor een herwaardering van de mens als schepper, bouwer en beschermer. Want met een optimistisch en veelkleurig mensbeeld kunnen we de toekomst beter aan.

Koop Lang Leve de Mens direct bij uitgever Gompel&Svacina Of boek de gelijknamige lezing via Ralf@curicos.nl

‘Bodelier is een lucide denker, hij is helder, hij is eigenzinnig, hij is autonoom en staat aan de kant van de ratio. Een goed polemist op een heel zachtaardige, Limburgse manier.’ (Jort Kelder)

‘Bodelier heeft een uitstekend oog voor wat er allemaal wel goed gaat. Ralf denkt in mogelijkheden, nooit in sombere berusting. Er is altijd hoop, maar nooit tegen beter weten in.’ (Vincent Bijlo)

One Response

  1. Marc schreef:

    Ik ga met plezier dit boek lezen.
    Ik las al het één en ander van publicaties of opiniestukjes, maar ik ben nog lang niet mee.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php