Boek. De dood moet een Wener zijn

Date: 4 februari 1998

Weense dodenakkers en hun legendarische bewoners

Mirjam Vossen (red.), Ralf Bodelier, Herman Jansen, Ilse Vossen

Wenen: stad van de Kaiserwalser. En stad van dode keizers in de Kaisergruft. Wenen, stad van Mozartkugeln. En stad van Mozarts spoorloos verdwenen lijk. Wenen, stad van de Schönen blauen Donau. En stad van de Donaudoden, anoniem begraven op het Friedhof der Namenlosen.

‘De dood moet een Wener zijn’, is de eerste Nederlandstalige reisgids door het Wenen van de onderaardse grafkelders, de kerkhoven tussen wijnbergen, de zerkenjungle van het Zentralfriedhof en het unieke begrafenismuseum.

Dit boek leidt langs de graven en grafmonumenten van 195 beroemde en beruchte Weners. Korte biografieën vertellen het verhaal achter de met bloemen overdekte kist van Sisi en het treurende engeltje boven het vermoedelijke graf van Mozart. Dit boek verhaalt van de monumenten van Beethoven, Schubert en de familie Strauss. Het beschrijft de laatste rustplaats van Egon Schiele, Karl Krauss én het onderaardse rijk van de anomieme Weense mummies, die ons driehonderd jaar na overlijden nog grijnzend ontmoeten.

“Behalve een gedetailleerde beschrijving van de belangrijkste begraafplaatsen in Wenen, vermeld ‘De dood moet een Wener zijn’ook de ligplaatsen van beroemdheden, compleet met grafrij en nummer. Het boek bevat talloze griezelige en leuke anekdotes, relevante historie en aanverwante informatie zoals openingstijden, tram en buslijnen.” (Marjolein Eillebrecht in Surplus, maart 2001)

De dood moet een Wener zijn
Uitgeverij
Elmar
ISBN 9038910479
290 bladzijden
16,50 euro

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php