Boek. Wandelen over Père-Lachaise

Date: 3 april 1996

Wandelen over Père-Lachaise, Montmartre & Montparnasse Parijse dodenakkers en hun legendarische bewoners

Ralf Bodelier (red.), Hans van Soest, Anja Maas, Nicolet Jansen, Michel Knapen

Parijs: romantische metropool, bruisende stad van kunst, cultuur en uitgaansleven. Druk, lawaaierig en vol temperament. Maar er is nóg een Parijs. Niet minder legendarisch en indrukwekkend, maar ook verstild en tijdloos. Het is het Parijs van de dodenakkers, met hun vele beroemde bewoners. In deze gids wordt u in acht boeiende wandelingen langs hun graven geleid.

Drie grote begraafplaatsen bevinden zich binnen de Boulevard Perephérique: het immense Père Lachaise, Cimetière Montmartre en Cimetière Montparnasse. Ook aan de Dôme des Invalides (met de crypte van Napoleon), het Panthéon (zes miljoen Parijzenaren liggen hier letterlijk opgestapeld) wordt aandacht besteed.

Frédéric Chopin en Jim Morrisson, Oscar Wilde en Marcel Proust, Joris Ivens en Simone de Beauvoir… bijna 500 beroemde en beruchte doden passeren de revue.

Wandelen over Père Lachaise, Montmartre & Montparnasse is een praktische gids, maar tegelijkertijd een fascinerende biografische aanvulling op de geschiedenis van Parijs en Frankrijk vanaf de 18e eeuw tot nu.

Wandelen over Père-Lachaise
Elmar, 1996
320 bladzijden
16,50 euro

2 Responses

 1. Johan Klaui schreef:

  Beste,

  Ik heb het boek wandelen over Pere Lachaise na 10 of meer keer gelezen te hebben jaren geleden tot mijn stommiteit verkocht.
  Nu heb ik er zoveel spijt van en kan het boek nergens meer vinden om aan te schaffen.
  Heeft u nog ideeën waar ik een kans zou maken?

  Met vriendelijke groeten,
  Johan Klaui

  • Ralf Bodelier schreef:

   Beste Johan
   wat leuk dat u ons boek zo waardeert! Ik weet eigenlijk niet of ik zelf nog ergens een exemplaar heb liggen, maar woon bovendien voor een tijd in Afrika en kan dus ook niet thuis gaan zoeken. Heeft u het al eens via een antiquariaat op internet geprobeerd?
   Met veel groeten, Ralf Bodelier

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php