Boek. Atheïst in Afrika

Date: 5 mei 2001

atheist-in-afrikaHij is theoloog én atheïst en vertrekt met zijn vriendin, de sceptische journaliste Em, voor een half jaar naar Afrika. Ze mijden wildparken en toeristenhotels en zoeken hun weg door sloppenwijken en bordelen, begraafplaatsen en mortuaria, vuilnishoopkerken en moskeeën.

Hij wordt mishandeld door politiemannen in Zuid-Afrika en rijdt een baviaan overhoop in Zimbabwe. Hij preekt voor fundamentalistische gelovigen in de Volle Evangelie Gemeente van Messina, ontfermt zich over een levend lijk in Malawi en krijgt slaande ruzie met een zwarte Amerikaan die zijn wortels zoekt in Tanzania.

Atheïst in Afrika is een provocerende avonturenroman, geschreven in een razend tempo. Het vrolijke verhaal van een bange bleke man in de Afrikaanse stadsjungle, een reactionaire beschouwing over ‘Allah, Jezus en het multiculturalisme’ en een journalistieke reportage over het kwaad in de 20e eeuw.

.

“Atheïst in Afrika is een knap geconstrueerde, met vaart vertelde, licht provocatieve maar bovenal een bijzonder intrigerende roman.” (Erik Vissers in de Standaard der Letteren)

.

Atheïst in Afrika
Thomas Rap / Bezige Bij, 2001
ISBN 90 6005 708 2
302 bladzijden
18,90 euro

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php