Ralf Bodelier over FIRE leven, hoe hij dit financiert & over reizen met kinderen

Date: 20 februari 2022

De Spaarpodcast, 19 februari 2022

Robin Seetz en Rowan Siskens maken de Spaarpodcast. En nu, februari 2022, ben ik hun gast. Het is een gezellig uurtje want het zijn leuke jongens. Wie piekert over de kop boven dit stuk: ‘FIRE leven’ betekent: Financially Independent & Retire Early, oftewel: ‘financieel onafhankelijk en dus vervroegd met pensioen!’ Tja. Niet dat ik iets van financiën en pensioen weet, laat staan dat deze onderwerpen me bezig houden.

Toch lijkt het hen interessant om met mij te praten. Wellicht omdát financiën en pensioen, sparen en geld, rentenieren en het Zwiterslevengevoel niet mijn bijzondere interesse hebben, so to say.

Zo begint de tekst onder hun podcast…
“Vandaag is de eerste ‘pensioen’ aflevering van 2022, maar niet zomaar een. Vandaag hebben Robin en Rowan Ralf Bodelier te gast en hij heeft een bijzonder inspirerend verhaal als je het hun vraagt. Het begon al na zijn studententijd dat het Ralf niets leek om een vaste baan te hebben en enkel op vakantie te kunnen binnen je vakantiedagen. In 1994 begon hij met zijn eerste half jaar er tussenuit, wat Rowan een tussen pensioen noemt.

Ralf is columnist voor onder andere het Financieel Dagblad. Toen Rowan in een van zijn columns las dat hij schreef: ‘Beste lezers, van Jeruzalem naar Bouillon lopen kostte mij 16.000 euro en ik gun iedereen dit vrijheidsgevoel’, was Rowan overtuigd om Ralf uit te nodigen voor de podcast. Ralf heeft de afstand van 4000 kilometer in twee jaar afgelegd, vanwege corona duurde dit één jaar langer dan gepland. Maar eigenlijk kostte deze wandeling Ralf niet echt 16.000 euro, want door het schrijven van zijn verhaal heeft hij alle kosten terugverdiend. Lees meer en luister zelf…

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php