Wie gaat in juli 2015 mee naar de dorpen, steden en krottenwijken van Malawi?

Date: 7 januari 2015

Malawi_014Samen met onze vrienden Saulos Jali en Veronica Kuchikonde, organiseren Mirjam Vossen en ik in juli 2015 weer enkele kleinschalige reizen door Malawi. Het kleine land is het warme hart van Centraal Afrika.
De vriendelijkheid van de mensen is onovertroffen en de natuur is majestueus. De problemen zijn indrukwekkend maar de omgang met die problemen is dat ook.

Twintig jaar
Mirjam en ik wonen en werken sinds januari weer voor zeven maanden in Malawi. Dat is precies twintig jaar nadat we voor het eerst door het land trokken en vriendschap sloten met Veronica Kuchikonde. Ditmaal sluiten we ons verblijf in Malawi af met enkele kleinschalige reizen door de dorpen, steden en, vooral, door de sloppenwijken van Malawi.
Want dáár, in de kroegen, de malariaklinieken, de tinsmederijen en timmerwerkplaatsen, de markten, de kerken en de moskeeën, speelt zich het volle Afrikaanse leven af. 

Kranten
Elke ochtend leest Saulos Jali met ons de krant, vervolgens vertrekken we in twee- of drietallen naar een school, politiebureau, krantenredactie of illegale alcoholstokerij. ’s Avonds ontvangen we Malawiaanse gasten, die ons bijpraten over cultuur en religie, politiek en de liefde. Een bescheiden toeristische rondreis door Malawi brengt ons bovendien naar Mount Mulanje, Lake Malawi en Liwonde National Park. Sinds 2004 organiseren wij al reizen naar het land.

Betekenisvol
Een gast van het eerste moment, Michel Knapen, inmiddels getrouwd met de Malawiaanse Lucia, schreef na afloop: ‘Door het reizen in de propvolle minibusjes, de kleuren van het landschap, de geuren van de dorpjes, de avondlijke gezangen in de townships, vergeet je het gedoe over bonussen, prepensioenen en optiewinsten uit het decadente Nederland. In Malawi gaat het nog om het pure bestaan. Leven en overleven zijn in Malawi nog betekenisvol.’

Data en prijzen
De eerste reis is van woensdag 1 juli (vertrek uit Amsterdam) tot en met donderdag 16 juli (aankomst in Amsterdam). De tweede reis is van vrijdag 17 juli (vertrek A’dam) tot en met zaterdag 1 augustus (aankomst in Amsterdam). De tweede reis zit al vrij vol.  In de eerste is nog wat meer plaats.

De prijs van de reis bestaat uit twee delen: het ticket moet je zelf boeken en kost op dit moment (10 februari 2015 plm. 900,- euro) Het verblijf, maaltijden, vervoer -kortom álles- in Malawi kost 1130,- euro. Daarbij moet je wel nog malariapillen, intentingen en de reisverzekering optellen. Heb je zin om je in juli twee weken onder te dompelen in Afrika, laat het me dan even weten via ralf.bodelier@gmail.com

Op zaterdagmiddag 21 februari en op zaterdagmiddag 21 maart zijn er bijeenkomsten in Tilburg voor iedereen die in julie meegaat naar Malawi

Zikomo Kwambiri, Hartelijk Dank.

Malawi-juli-1995-300x207Foto: Sylvester [overleden in 1999] Ralf, Veronica, Mirjam, voorjaar 1995)

2 Responses

 1. nick huls schreef:

  Beste Ralf,

  De laatste keer dat we elkaar ontmoetten, was bij de boekpresentatie van Bert van Roermund’s Black Socrates boek in Utrecht.
  Toen wij in Rwanda woonden is mijn vrouw Lia Gieling met jou en je vrouw door Rwanda gereisd met een door Roelof Haveman georganiseerde roundtrip.
  Als ik me goed herinner zijn jullie Malawi-kenners.Jullie hebben er gewoond. Lia en ik hebben zojuist een reis naar Malawi geboekt voor de eerste 14 dagen van 2020. Ik vroeg me af of ik je binnenkort eens kan bellen voor wat tips en tricks.

  Hopelijk is dit een adres waar ik je bereikt heb.

  Hartelijke groet

  Nick Huls

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

single.php